Украински вареники с вишни

29/05/2015
"Сладките вареники са номер едно и никой не може да ни убеди в противното "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо511
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костилките на вишните се махат, плодовете се покриват със захар и се оставят за 1 час.

От брашното, нишестето, солта, яйцето, водата и ванилията се замесва тесто. Поръсва се с канела, омесва се отново и се оставя за 20 минути.

Разточва се на тънка кора, изрязват се кръгчета, в средата на всяко се слагат вишни със захар, защипва се и се вари 10 минути.

Сервира се, като се полива с разтопено масло и се украсява с бита сметана и пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар