Торта с цели ягоди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Торта с цели ягоди1 / 2
07/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Признайте си, спечелихме ви още на торта, но като добавихме и целите ягоди - изтичахте за вилица"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 125 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 30 г
  • за плънката
  • ягоди - 1 кг
  • желатин - 30 г
  • ягодов сок - 200 мл от кутия
  • сметана - 100 г
  • захар - 50 г
  • бяло вино - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се вади от хладилника и се оставя да омекне. Брашното се смесва с маслото и солта и се реже с нож до образуване на трохи. Жълтъците се смесват с пудрата захар и се добавят към брашното.

Замесва се тесто и се оставя за 30 минути в хладилника. Без да се разточва, се слага в тава и се притиска към дъното. Набожда се на няколко места с вилица и се пече 25 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да изстине.

Сметаната се разбива със захарта на крем. Желатинът се залива със 150 милилитра студена вода и се оставя за 10 минути, след което се разтваря на водна баня.

Добавя се ягодовият сироп, който предварително е леко загрят. Ягодите се почистват и се измиват. От желето се отделят 2 супени лъжици, останалото се охлажда леко и се смесва със сметаната.

Излива се върху блата, който се слага в ринг за торта. Слага се за 1 час в хладилника, вади се, отгоре се нареждат ягодите много плътно една до друга и се мажат с останалото желе с помощта на кулинарна четчица. Оставя се в хладилника за 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много ми допада и като вкус,и като визия.
16.05.2016 09:26
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Много харесвам ягоди в желе- изключително ефектно стоят.
16.05.2016 05:35