Начин на приготвяне
Маслото се вади от хладилника и се оставя да омекне. Брашното се смесва с маслото и солта и се реже с нож до образуване на трохи. Жълтъците се смесват с пудрата захар и се добавят към брашното.
Замесва се тесто и се оставя за 30 минути в хладилника. Без да се разточва, се слага в тава и се притиска към дъното. Набожда се на няколко места с вилица и се пече 25 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да изстине.
Сметаната се разбива със захарта на крем. Желатинът се залива със 150 милилитра студена вода и се оставя за 10 минути, след което се разтваря на водна баня.
Добавя се ягодовият сироп, който предварително е леко загрят. Ягодите се почистват и се измиват. От желето се отделят 2 супени лъжици, останалото се охлажда леко и се смесва със сметаната.
Излива се върху блата, който се слага в ринг за торта. Слага се за 1 час в хладилника, вади се, отгоре се нареждат ягодите много плътно една до друга и се мажат с останалото желе с помощта на кулинарна четчица. Оставя се в хладилника за 3 часа.
Коментари