Лятна торта с ягоди

Лятна торта с ягоди
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Вдигнат ли се градусите, забравяме за шоколадовите торти и приготвяме и хапваме само тази Лятна торта с ягоди"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • нишесте - 3 пакетчета /пудинг/ ягода
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За крема
  • цедено мляко - 400 г
  • сметана - 200 мл сладкарска течна за разбиване
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • желатин - 3 пакетчета
  • ягоди - 4 - 5 бр.
  • За украса
  • ягоди - 200 - 300 г дребни, цели
  • пудра захар - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с пудрата захар до пухкав крем. Добавяме прясното мляко, нишестето, маслото и бакпулвера и разбиваме. От тази смес изпичаме 2 блата за торта за по 20 минути всеки на 180 градуса. Оставяме ги да се охладят.

Разтваряме желатина /3 пакетчета/ според указанията на опаковката.

Затопляме прясното мляко на котлона и добавяме 1 ч.ч. пудра захар и ванилията. Добавяме постепенно желатина и разбъркваме хубаво. Оставяме да се стегне леко и към тази смес изсипваме цеденото мляко и лимоновия сок. Отново разбъркваме.

Разбиваме сметаната с 1 ч.ч. пудра захар и добавяме към сместа с желатина.

Ягодите/4-5 бр./ претриваме през цедка и отделения сок сипваме в крема. Разбъркваме и прибираме крема в хладилника за 5 минути да се охлади и стегне леко.

Поставяме единия блат в тортена форма. Отгоре сипваме обилно количество крем.

Поставяме и втория блат и отново намазваме с много крем. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 1 час да се стегне. След това украсяваме с целите ягодки и поръсваме с пудра захар нашата лятна торта с ягоди.

Покриваме с фолио и прибираме ягодовата торта за една нощ в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: