Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с пудрата захар до пухкав крем. Добавяме прясното мляко, нишестето, маслото и бакпулвера и разбиваме. От тази смес изпичаме 2 блата за торта за по 20 минути всеки на 180 градуса. Оставяме ги да се охладят.
Разтваряме желатина /3 пакетчета/ според указанията на опаковката.
Затопляме прясното мляко на котлона и добавяме 1 ч.ч. пудра захар и ванилията. Добавяме постепенно желатина и разбъркваме хубаво. Оставяме да се стегне леко и към тази смес изсипваме цеденото мляко и лимоновия сок. Отново разбъркваме.
Разбиваме сметаната с 1 ч.ч. пудра захар и добавяме към сместа с желатина.
Ягодите/4-5 бр./ претриваме през цедка и отделения сок сипваме в крема. Разбъркваме и прибираме крема в хладилника за 5 минути да се охлади и стегне леко.
Поставяме единия блат в тортена форма. Отгоре сипваме обилно количество крем.
Поставяме и втория блат и отново намазваме с много крем. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 1 час да се стегне. След това украсяваме с целите ягодки и поръсваме с пудра захар нашата лятна торта с ягоди.
Покриваме с фолио и прибираме ягодовата торта за една нощ в хладилника.