Зрял фасул с бекон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Зрял фасул с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч.
  • бекон - 400 г
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • мас - 2 с.л.
  • домати - 1 с.л. пюре
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба със студена вода от предната вечер. На другия ден отцедете, залейте с вода, добавете ситно нарязана глава лук, олио и малко червен пипер. Варете до готовност, отцедете и запазете бульона.

Нарежете другата глава лук на ситно и я запържете до омекване в загрятата мас. Добавете брашното, останалия червен пипер и доматеното пюре, което сте размили в малко вода.

Разредете запръжката с отварата от фасула, кипнете и варете около 10 минути.

Залейте с нея сварения фасул, посолете и прехвърлете в дълбока тавичка.

Наредете отгоре тънки резени бекон и целите люти чушлета. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Една ч.ч. боб и 400гр. бекон са точно 2 порции - незнам от къде ги изкара 4-6?
2 глави лук са прекалено много за толкова малко количество.
Препоръчително е бекона да се запъжи за кратко и тогава в мазнината да се направи запръжката. По-добър вкус а и няма да се появи страничният ефект от коаголирането на белтъка в месото (пянята която излиза от месото когата се загрее. Няма да е грешка ако се наръси с малко ситно нарязан джоджан и ситно нарязан чесън - по възможноат зелен (пресен).

Генерално с малки поправки рецептата е добра и е препоръчутелна за хора които обичат рустикалната кухня.
26.01.2016 22:02