Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зрял фасул с булгур

Зрял фасул с булгур

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Зрял фасул с булгур1 / 2
17/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 300 г сварен или от консерва
  • булгур - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. средни
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания праз до омекване. Добавете моркова и чушките, нарязани на кубчета и пържете до омекването на зеленчуците, като при нужда може да добавите малко вода.

Залейте с около 300 мл вода и сложете булгура. Варете ястието около 20 минути на тих огън до набъбване на булгура и изпаряване на излишната течност.

Добавете предварително сварения и отцеден боб, овкусете с подправките (без магданоза) и разбъркайте добре.

Гответе ястието още 5 минути, за да се усвоят ароматите и отдръпнете от котлона. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.

Може да го поднесете като самостоятелно ястие и като плънка за пълнени чушки или пълнени зеленчуци, бурито, такос и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: