Зрял фасул в гювече

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Зрял фасул в гювече1 / 2
02/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Щастието е в простите радости - вкусните ястия, добрите приятели и любимите хора"

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч. зрял фасул
  • праз - 3 стръка
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • маслини - 10 броя, без костилки
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фасула във вода. Изчистете и нарежете праза и го запържете в 5-6 с.л. олио. Овкусете го със сол и черен пипер. Разпределете в гювечета половината зрял фасул, а отгоре разпределете праза.

Във всяко гювече сложете по 3-4 нарязани маслини и покрийте с останалия фасул. Залейте гювечетата с малко от бульона на боба и запържения в 1 к.ч. олио червен пипер.

Гювечетата се пекат около 40 минути на силна фурна.

Прекрасно постно ястие за Великденските пости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: