Доматена питка

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
21/10/2010
"Само ако можехте да усетите аромата - нямаше да се стърпите, половината погача щяхте да ометете "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 420
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 3/4 ч.ч. олио
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • мая - колкото кибритена кутийка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - или босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в доматения сок и се размесва с помощта на дървена лъжица с всички останали продукти. Оставя се да втаса за около час-два.

Питката се пече на умерена фурна, на около 180 градуса до розовикав загар, след което се поръсва с вода и завива с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
Доматения сок не е ли много.
0
0
без име
без име
09.09.2013 19:09
Ще ви напиша рецепта за хляб: Децата го наричат ,,розовия хляб,,:200 г вода,100г доматен сок,20 г мая,маслини,риган,чубрица,различни семена,по една супена лъжица - сол,захар,оцет и олио,1 бр яйце.Омесва се меко тесто - да не лепне по ръцете.Разделя се на 3 топки.Всяка се разточва на кръгла кора. Едната поръсвам с чубрица,др.с риган,в/у третата слагам нарязани на ситно маслини.Може да ползвате каквито искате семене, без да прекалявате с количеството.Напремер 10 бр маслини са достатъчни.В тава 30/20 добре намазнена се подреждат корите предварително навити на руло/като палачинка/.Слагате във фурна леко загрята на 50 градуса.Трябва хляба да удвой обема си.След това включвате на 180 градуса и хляба е готов след 20-30 мин.Проверете с клечка за зъби,трябва да се изпече хубаво и вътре.
0
0
самозамалко
самозамалко
21.08.2013 10:03
Звучи лесно и вкусно!
0
0