Баклава Инжир

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Баклава Инжир1 / 2
03/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Черпим виртуално с домашна баклава Инжир"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • масло - 150 г
  • мазнина - 150 г масло/мас
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • захар - 500 г
  • лимони - 1 бр. сок
  • сода - 1 щипка бикарбонат
  • ванилия - 1 пак.
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, маслото, маста и содата. Омесете гладко тесто, което разделете на топки с големината на яйце.

Подредете ги в предварително намаслена тавичка и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.

Оставете ги да се охладят, а междувременно смесете захарта с 500 мл вода, добавете 2 с.л. лимонов сок и ванилията.

Кипнете и варете за около 10 минути до сгъстяване на соса, след което залейте изпечената баклава.

Покрийте с кърпа и оставете 4-6 часа, за да попие сосът. Баклавата може да се гарнира с ядки или сушени плодове.

Опитайте още Хапки баклава, Баклава Роси, Софийска баклава, Бутер баклава, Баклава с орехи, Истинска баклава, Домашна турска баклава, Вкусна баклава, Гръцка баклава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivanova
Ivanova
Ако сложиш в топчетата смлени орехи смесени с захар и канела дали ще се получи
03.05.2018 15:40
Тодор
Тодор
Това си е Инжир баклава, която е известна и като Ханъм гьобеи, Ханъм гьобеги, Кадън гюбек и т.н.
04.06.2015 15:09
Dimitrova
Dimitrova
tova ne e baklava,i v turskite deserti ne se izpolzva mas
03.06.2015 13:31
5
1