Начин на приготвяне
Смелете орехите, шамфъстъка и кокосовите стърготини в кухненски робот, но не много на дребно. Отворете корите за баница и разрежете на три равни, дълги ленти.
Вземете една лента и сложете лъжица от плънката. Завийте на триъгълник като тригуни и подредете в голяма чиния. Вземете втора лента и постъпете по същия начин до изчерпване на количествата.
Загрейте тиган с мазнина и изпържете баклавата от двете страни до златисто. Извадете върху кухненска хартия и оставете да изстине.
В касерола сложете водата, захарта и лимоновия сок. Поставете на котлона и оставете да заври. Махнете и оставете да се охлади напълно. Поставете баклавичките с орехи в голяма тава и залейте със сиропа.
Оставете пържената баклава за 24 часа така преди да сервирате.