Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Пържена баклава

Пържена баклава

Пържена баклава
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Рецепта, която горещо препоръчваме да си запишете - пържена баклава"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • шамфъстъци - 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 3, 5 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете орехите, шамфъстъка и кокосовите стърготини в кухненски робот, но не много на дребно. Отворете корите за баница и разрежете на три равни, дълги ленти.

Вземете една лента и сложете лъжица от плънката. Завийте на триъгълник като тригуни и подредете в голяма чиния. Вземете втора лента и постъпете по същия начин до изчерпване на количествата.

Загрейте тиган с мазнина и изпържете баклавата от двете страни до златисто. Извадете върху кухненска хартия и оставете да изстине.

В касерола сложете водата, захарта и лимоновия сок. Поставете на котлона и оставете да заври. Махнете и оставете да се охлади напълно. Поставете баклавичките с орехи в голяма тава и залейте със сиропа.

Оставете пържената баклава за 24 часа така преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: