Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Пърженки с камамбер

Пърженки с камамбер

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пърженки с камамбер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • камамбер - 225 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • горчица - 1 ч.л. Дижонска
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • брашно
  • яйца - 2 бр. разбити
  • галета - 90 - 120 г
  • За соса бешамел
  • прясно мляко - 280 мл
  • лук - 1 малка глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • масло - 60 г
  • брашно - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете соса Бешамел. Сипете млякото, лука, дафиновия лист и черния пипер в средна тенджерка и постепенно. Махнете от огъня, сложете капак и оставете да престои 30 минути. Разтопете маслото и добавете брашното, запържете го за 1 минута, като непрекъснато разбърквате. Добавете млякото и кипнете сместа. Разбърквате, докато се редуцира леко.

Нарежете сиренето и го добавете към соса, заедно със жълтъците. Варете още 2-3 минути и щом сиренето се разтопи, свалете от огъня. Добавете горчицата и подправките. Сипете сместа в кръгла тава и оставете да се олади.

С помощта на малък нож нарежете кръгчета с диаметър 4 см. Топнете ги в малко брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галетата и ги изпържете в силно загрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: