Начин на приготвяне
Този ягодов десерт не е никак труден за изпълнение, но затова пък е много красив и ефектен, а не на последно място и много вкусен.
За да осъществите рецептата за разкошните бонбони са ви нужни силиконови формички за полусфери.
Настържете белия шоколад и го разтапяйте бавно на 50 градуса температура при постоянно бъркане, докато се втечни.
Намажете с кухненска четка стените на 6 полусфери (7 см диаметър) на тънък пласт и приберете в хладилник да се втвърдят за 10-15 минути. После отново намажете още един слой и оставете формите на хладно.
Заемете се с муса от ягоди за пълнеж.
Ароматните плодове посипете със захарта и варете на умерен огън 10 минути. Пасирайте и когато температурата е спаднала до 80-90 градуса разтворете в ягодовата смес хидратираните листа желатин.
Оставете за 30 минути, за да започне да стяга.
Разбийте белтъка на сняг, а в отделен съд разбийте и сметаната на пухкав крем.
Първо, сложете сметаната при леко стегналата ягодова смес и бъркайте с плавни движения на шпатула. Накрая добавете и белтъчения сняг, отново с бавни внимателни движения, за да запазите максимално обема на муса.
Когато всички компоненти за ягодовите бонбони са готови, извадете предпазливо полусверите от бял шоколад.
Във вътрешността на всяка сложете малка ягодка или по-голяма разполовена, така че да се побира в дупката, но не и да заема много място.
Напълнете с мус и приберете готовите купули в хладилник за 6 часа.
Поднесете ягодовите купули с бял шоколад и мус за десерт, гарнирани с още свежи плодове.
Да ви е сладко!