Беларуски млечен крем с бяло вино

Марина НордМарина НордНовак1219
11/06/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като студеното мляко се смесва с ванилията и захарта. Слага се на котлона и се кипва, след което са сваля от котлона.

При непрекъснато бъркане се добавя нишестето и сместа се кипва отново при непрекъснато бъркане. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят в сместа.

Разбърква се и се разпределя в купички или чаши, които се пълнят до половината. Оставят се в хладилника.

Приготвя се сос, като едно яйце и два жълтъка се смесват с нишестето, захарта и виното. Лимонът се настъргва, сокът се изцежда. Кората на лимона се добавя в сместа с виното. Добавят се 2 супени лъжици лимонов сок и всичко се разбърква.

Сместа се загрява на водна баня, докато на повърхността не се появят мехурчета, като сместа не трябва да кипва. Сваля се от котлона и се охлажда. Готовият сос се излива върху крема в купичките и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар