Френски черешов флан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски черешов флан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 200 г
  • захар - 70 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • череши - 500 г
  • за заливката
  • сметана - 100 мл течна
  • захар - 3 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като брашното се пресява два пъти, прави се кладенче, в което се слагат захарта, солта, нарязаното на парченца масло и яйцето.

Нарязва се с нож до трохи и след това се замесва еластично тесто. Прави се на топка и се оставя за 4 часа в хладилника. Разточва се и се слага в намазана с масло тава, като се правят високи стени.

Тестото се набожда на няколко места с вилица и върху него се слагат черешите, на които предварително са отстранени костилките. Тестото с черешите се пече 10 минути на 220 градуса.

Вади се от фурната, залива със заливката, приготвена от смесените захар, нишесте и сметана. Пече се още около час, вади се и се оставя да изстине във формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: