Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Френски флан Трианон

Френски флан Трианон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски флан Трианон1 / 2
09/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 300 г
  • домати - 4 бр.
  • печурки - 200 г
  • кашкавал - 120 г
  • сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се режат на тънки резени и се запържват за около 4 минути в маслото.

Тестото се разточва и се слага в тава, след което се набожда с вилица. Отгоре се слагат нарязаните на ситно домати.

Покриват се с гъбите и с нарязания на тънки парчета кашкавал. Пече се 20 минути на 190 градуса.

Яйцата се разбиват, добавя се сметаната, солта и черният пипер. С тази смес се залива фланът и се пече още 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: