Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с бадеми и орехи

Баклава с бадеми и орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Баклава с бадеми и орехи1 / 2
25/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • кори - 500 г фини
  • бадеми - 120 г
  • масло - 150 г
  • орехи - 80 г
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 40 г
  • за сиропа
  • вода - 400 мл
  • захар - 500 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазана с краве масло тавичка се нареждат корите по 2 наведнъж, поръсени с разтопеното краве масло.

След 10-тата кора се поръсват със смес от смлените орехи, част от бадемите, канелата и захарта. Най-отгоре се слагат кори, намазани с масло.

Нарежете баклавата на квадратчета, на всяко квадратче поставете по един бадем и отгоре се излива останалото краве масло. Печете баклавата в умерена фурна до порозовяване.

Охладената баклава се залива със сироп, приготвен от водата, в която е варена захарта 15 минути, като накрая е добавен и лимоновия сок. Сервирайте баклавата след 24 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: