Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницели с чеснов сос

Телешки шницели с чеснов сос

MarianeMariane
Джедай
5611k
Телешки шницели с чеснов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Перфектното телешко, каквото всеки иска да опита - лесно и по изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 бр. шницели
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 1 ч.л. семена
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • за соса
  • домати - 1 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • лук - 1 глава червен
  • зелени подправки - 1 връзка (копър, магданоз и др.)
  • бадеми - 300 г накълцани
  • захар - 2 ч.л. кафява
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко шницелите и ги изпържете до златисто от двете страни. Когато се запекат, ги извадете и в мазнината от пърженето добавете чесъна и семената от копър, овкусете със сол и черен пипер.

Прибавете доматения сос, кипнете и варете 10 минути на тих огън. Овкусете със захар и кората на половин лимон и сока му.

Смесете със ситно нарязания домат, лек и зелени подправки. Сложете сол, черен пипер и кафявата захар, разбъркайте добре, варете 5 минути и поднесете заедно с месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: