Патладжанена супа с леща

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366147688
10/06/2015
"Постите са повод да се поровите в кулинарната съкровищница с рецепти с постни вкусотии "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата до омекване. Междувременно загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук.

Когато омекне, добавете нарязаните на кубчета патладжани, предварително посолени и отцедени от горчивия сок.

Задушавайте до омекването им и ги добавете при лещата, от която сте отцедили част от бульона.

Овкусете със сол и черен пипер и варете около 10 минути на тих огън. Прибавете ситно нарязаните домати и наситнения магданоз, варете още 5-6 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар