Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Патладжанена супа с леща

Патладжанена супа с леща

редакция:
Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Патладжанена супа с леща1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Постите са повод да се поровите в кулинарната съкровищница с рецепти с постни вкусотии."

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • леща - 200 г
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата до омекване. Междувременно загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук.

Когато омекне, добавете нарязаните на кубчета патладжани, предварително посолени и отцедени от горчивия сок.

Задушавайте до омекването им и ги добавете при лещата, от която сте отцедили част от бульона.

Овкусете със сол и черен пипер и варете около 10 минути на тих огън. Прибавете ситно нарязаните домати и наситнения магданоз, варете още 5-6 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: