Начин на приготвяне
Върху всяка кайсия се прави разрез и плодовете се пускат за 2 минути във вряща вода. След това се вадят и се пускат в ледено студена вода. Ципата на кайсиите се обелва и всеки плод се разрязва на половинки. Махат се костилките.
Сварява се сироп от 3 супени лъжици захар и 6 супени лъжици вода. Загрява се на силен огън, докато се разтопи захарта. Плодовете се пускат в сиропа и се оставят да се охладят.
Половината мляко се кипва. Останалото мляко се смесва с останалата захар, с жълтъците и нишестето. Тази смес се влива на струйка в горещото мляко и се разбърква.
Вари се на слаб огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Кайсиите се заливат с ваниловия крем, поръсват се с бадемите и канелата.