Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен сладолед»Италиански домашен сладолед с бадеми и кайсии

Италиански домашен сладолед с бадеми и кайсии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански домашен сладолед с бадеми и кайсии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"В Италия сладоледът е официална религия, която ние с удоволствие изповядваме и у нас"

Необходими Продукти

  • извара - 500 г
  • кондензирано мляко - 300 мл подсладено
  • захар - 150 г
  • бадеми - 10 бр. смлени
  • сметана - 500 г
  • кайсии - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се смесва със захарта и кондензираното мляко. Добавят се смлените бадеми и предварително разбитата сметана и сместа се разбърква внимателно.

Кайсиите се разделят на половинки, махат се костилките и плодовете се нарязват на много ситни парченца или се пасират.

Добавят се към сместа с изварата и всичко се разбърква. Оставя се сладоледа във фризера за 5 часа, като на всеки два часа се вади и се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: