Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкильони с рикота и доматен сос

Конкильони с рикота и доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Конкильони с рикота и доматен сос1 / 2
18/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • конкильони - 250 г
  • рикота - 400 г
  • пармезан - 125 г
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 20 г
  • спанак - 125 г
  • доматен сос
  • моцарела - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода, отцедете и оставете настрана. Междувременно направете пълнежа. За целта смесете рикотата с чесъна, половината пармезан, босилека и спанак.

Овкусете със сол и черен пипер. Пригответе тава за печене. Поръсете дъното ѝ с доматен сос и наредете сварените конкильони. Напълнете ги с пълнежа, поръсете с доматен сос.

Наредете отгоре нарязана моцарела и оставащия пармезан. Печете в загрята на 220 градуса фурна за 20-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: