Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца с рикота и доматен сос

Телешки кюфтенца с рикота и доматен сос

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Телешки кюфтенца с рикота и доматен сос
Снимка: Диана Андрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Приготвяме повече, защото всички искат допълнително от тези сочни телешки кюфтенца с доматен сос"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • телешка кайма - 500 г
  • рикота - 100 г сирене
  • яйца 1 бр.
  • сушени домати - 10 на слънце, накълцани
  • пармезан - 1 ч.ч., прясно настърган
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За доматения сос
  • зехтин - ¼ ч.
  • лук - 1 глава , нарязан на ситно
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • печени чушки - 4 - 5, нарязани на ситно
  • доматено пюре - 400 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагам телешката кайма, рикотата, яйцето, доматите, пармезана, солта и пипера. Разбърквам добре, докато съставките се разпределят равномерно.

С ръце оформям кюфтенца с размера на топки за голф.

В дълбок тиган за пържене нагрявам зехтин или растителна мазнина и пържа кюфтенцата до златисто кафяво.

Изкарвам телешките кюфтенца и слагам в мазнината нарязания на ситно лук, запържвам леко и след това слагам рендосаните моркови. Нарязвам на ситно печените чушки и поставям и тях.

Добавям доматеното пюре, солта, пипера и захарта и оставям соса да се редуцира и посгъсти.

Слагам кюфтенцата в чиния и ги заливам с топлия сос.

Тези кюфтета с доматен сос се сервират веднага, като по желание може да сложите ситно нарязан магданоз или прясно настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: