Начин на приготвяне
В купа слагам телешката кайма, рикотата, яйцето, доматите, пармезана, солта и пипера. Разбърквам добре, докато съставките се разпределят равномерно.
С ръце оформям кюфтенца с размера на топки за голф.
В дълбок тиган за пържене нагрявам зехтин или растителна мазнина и пържа кюфтенцата до златисто кафяво.
Изкарвам телешките кюфтенца и слагам в мазнината нарязания на ситно лук, запържвам леко и след това слагам рендосаните моркови. Нарязвам на ситно печените чушки и поставям и тях.
Добавям доматеното пюре, солта, пипера и захарта и оставям соса да се редуцира и посгъсти.
Слагам кюфтенцата в чиния и ги заливам с топлия сос.
Тези кюфтета с доматен сос се сервират веднага, като по желание може да сложите ситно нарязан магданоз или прясно настърган пармезан.