Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкильони с телешка кайма и сирене Рикота

Конкильони с телешка кайма и сирене Рикота

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Конкильони с телешка кайма и сирене Рикота1 / 2
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • конкильони - 1 опаковка
  • кайма - 350 г, телешка
  • сирене - 250 г, Рикота
  • пармезан - 100 г
  • лук - 1 глава,
  • магданоз - на вкус
  • босилек - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • Сос Бешамел
  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г, краве
  • прясно мляко - 1 л
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса: Кравето масло се загрява, брашното се запържва, до златисто. Прясното мляко се нагорещява и постепенно се долива към маслената смес.

Овкусява се със солта, черния пипер. В зехтина се запържва лукът. Смесва се с каймата, Рикотата, нарязаният на ситно магданоз и босилек.

Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се охлажда, след което се пълнят с месната смес.

Покрива се дъното на тавичка със бешамеловия сос. Реди се пастата и се долива с останалия сос. Поръсва се с Пармезана и се запича в предварително загрята фурна до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: