Крапфени от пресни картофи

MarianeMariane
Джедай
5611k
Крапфени от пресни картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това ли е най-вкусното бирено мезе, което сте опитвали, или да ви почерпим с още един крапфен"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • за плънката
  • шунка - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофките в подсолена вода до готовност, отцедете и обелете. Пасирайте ги заедно със солта, маслото, яйцето и брашното. Разточете полученото тесто на кора и с чаша изрежете кръгове.

Нарежете шунката на ситно, а кашкавала настържете. Овкусете с черен пипер и ситно нарязан магданоз, объркайте добре и поставете по малко от плънката в средата на кръгчето.

Отгоре покрийте с друго кръгче, притиснете краищата и изпържете до готовност на маслена баня. Поднесете със свежа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: