Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крапфени с картофи по немски

Крапфени с картофи по немски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Крапфени с картофи по немски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10
"Обещаваме ви, че тези крапфени ще ви накарат да се влюбите в Немската кухня"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио - за изпържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите, обелваме ги и ги сваряваме в подсолена вода. Когато станат готови ги прекарваме през преса или ги пасираме и добавяме сол на вкус, масло, предварително разбито яйце и брашно.

Омесваме добре и разточваме на кора с дебелина 1. 5 см. С помощта на чаша изрязваме кръгове.

Приготвяме плънката, като смесваме ситно нарязаната шунка, настъргания кашкавал, наситнения магданоз и черния пипер.

Така направената плънка слагаме върху половината на един кръг. Отгоре слагаме друг кръг и притискаме краищата, за да затворим.

Изпържваме слепените кръгове в сгорещено олио от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: