Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват и се смесват със захарта, солта, брашното и млякото. От тестото се взима с черпак и се пържат палачинки в сгорещен тиган, намазан с олио. Палачинките се оставят да изстинат.
Портокалите се обелват, белите ципи се отстраняват и меката част се реже на ситно. Сметаната се разбива и се добавя пудрата захар.
Шоколадът се настъргва на ситното ренде и се добавя в сметаната. Една палачинка се намазва със сметана, покрива се с втора, а тя се покрива с портокалови парченца.
Палачинките се редят в тази последователност, като последната се намазва със сметана. Оставя се в хладилника за 2 часа и се сервира.
Опитайте още: Палачинкова торта с шоколад, Вкусна палачинкова торта, Шоколадова палачинкова торта, Палачинкова торта с два крема, Сладка палачинкова торта Йоткер.