Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Сицилиански картофен пай

Сицилиански картофен пай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сицилиански картофен пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Колко любими италиански ястия имате, защото ни се струва, че те вече се увеличиха с още едно"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 250 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • шунка - 300 г
  • салам - 8 тънки резенчета
  • магданоз - 6 стръка
  • яйца - 5 бр.
  • пармезан - 250 г настърган
  • картофи - 1. 5 кг
  • галета - 50 г
  • масло - 120 г
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се реже на кубчета, резените салам - на тънки ивици.

Магданозът се реже на ситно. Шунката се реже на кубчета и се запържва на сух тиган до златисто.

Картофите се сваряват, обелват се и се режат на резени.

Млякото се загрява със 100 грама масло. Добавят се картофите и се пасират.

В картофеното пюре се добавя пържената шунка, яйцата, настърганият пармезан, саламът, кашкавалът и магданозът. Всичко се разбърква добре.

В тава, намазана с масло и поръсена с две трети от галетата, се слага картофеното тесто.

Заглажда се и се поръсва с останалата галета, като леко се притиска в картофите. Отгоре се нареждат нарязаните на тънки резени домати.

Сицилианският картофен пай се пече 10 минути на 190 градуса.

Фурната се изключва, но соленият пай се оставя за още 10 минути в нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mari
mari
Iskam da popitam samo 10 min li se peche ili poveche zashtoto ne stqga smesta za 10 min.
01.07.2015 18:57
1