Начин на приготвяне
Кашкавалът се реже на кубчета, резените салам - на тънки ивици.
Магданозът се реже на ситно. Шунката се реже на кубчета и се запържва на сух тиган до златисто.
Картофите се сваряват, обелват се и се режат на резени.
Млякото се загрява със 100 грама масло. Добавят се картофите и се пасират.
В картофеното пюре се добавя пържената шунка, яйцата, настърганият пармезан, саламът, кашкавалът и магданозът. Всичко се разбърква добре.
В тава, намазана с масло и поръсена с две трети от галетата, се слага картофеното тесто.
Заглажда се и се поръсва с останалата галета, като леко се притиска в картофите. Отгоре се нареждат нарязаните на тънки резени домати.
Сицилианският картофен пай се пече 10 минути на 190 градуса.
Фурната се изключва, но соленият пай се оставя за още 10 минути в нея.
Коментари