Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Кайсиев тарт татен

Кайсиев тарт татен

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кайсиев тарт татен2 / 2
27/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Колкото красив, толкова е и вкусен този кайсиев тарт"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кафява захар - 100 г
  • кайсии - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, без да кипва. Млякото се смесва с яйцето и маслото и се разбърква. Брашното се смесва с бакпулвера и 1 супена лъжица захар. Добавя се млечната смес и се разбърква.

Кайсиите се разрязват, костилките се отстраняват. В тава с дебело дъно се наливат 50 милилитра вода и се добавя останалата захар.

Загрява се на котлона, докато захарта се разтвори. Слагат се кайсиите и всичко се загрява, котлонът се намалява до минимум и след три минути тавата се сваля от котлона.

Тестото се излива върху кайсиите и се пече 25 минути на 180 градуса. Вади се от котлона, покрива се с подходяща по размер чиния и се обръща веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: