Начин на приготвяне
Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Ментата се нарязва на ситно. Сиренето се намачква с вилица и се смесва със сметаната, кората на лимона и ментата. Добавя се 1 супена лъжица зехтин и сол.
Тиквичките се режат на тънки резени по дължина, без да се белят. Поръсват се със сол, напръскват се с лимонов сок и зехтин от всички страни и се оставят за 5 минути.
Пържат се от двете страни по 2 минути до златисто. Слагат се в купа и се похлупват, за да омекнат. В четири купички се слагат тиквичките, така че краищата им да висят навън.
В средата се слага сиренето, покрива се с краищата на тиквичките и се притиска.
Оставя се в хладилника за 2 часа, обръща се в чинии и се сервира, след като постои на стайна температура 10 минути. Сервира се с нарязани на резени домати.