Начин на приготвяне
Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се пасират. Чесънът се нарязва на едро и се запържва до златисто. Вади се от зехтина и се добавят доматите. Добавя се сол, босилек и котлонът се намалява, а ястието се задушава под капак 30 минути.
Добавя се медът и сосът се сваля от котлона. Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина половин сантиметър. Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина половин сантиметър. Посоляват се, притискат се с тежест и след 30 минути се отцеждат от горчивия сок. Чушките се режат на тънки ивици.
Картофите се изпържват в загрят зехтин, махат се от тигана и се изпържват патладжаните от двете страни до златисто. Отделно се запържват чушките до потъмняване. В тавичка, намазана с мазнина, се редят слой картофи, слой доматен сос, слой патладжани, отново доматен сос, слой чушки.
Редуват се с доматения сос, докато зеленчуците свършат. Ако остава още сос, се излива отгоре. По желание може да сложите отгоре резени сирене. Ястието се пече 30 минути на 180 градуса.