Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Плодов сладолед»Френски домашен сладолед с вишни

Френски домашен сладолед с вишни

редакция:
Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k16
Френски домашен сладолед с вишни1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • вишни - 500 г
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сметана - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 200 милилитра вода се разтваря захарта и се вари гъст сироп на бавен огън.

Вишните се почистват от костилките и се пускат в сиропа. Варят се до омекване и се вадят от сиропа.

Жълтъците се смесват с пудрата захар, слагат се на водна баня и на тънка струйка се добавя сиропът от вишните, като се внимава да не се пресекат жълтъците.

Свалят се от котлона, добавят се вишните и разбитата сметана. Слага се във форма и се оставя във фризер за 6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: