Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Индийско предястие с грис и кашу

Индийско предястие с грис и кашу

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Индийско предястие с грис и кашу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 150 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр.
  • къри - 1 щипка
  • грис - 8 с.л.
  • кашу - 50 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в дълбок тиган на бавен огън. Добавя се горчицата, нарязаните на колелца люти чушки и кърито и всичко се пържи 1 минута при непрекъснато бъркане.

Добавя се грисът и кашуто. Пържи се още 5 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се солта и водата и при непрекъснато бъркане сместа се загрява, докато не се сгъсти.

Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Аз запържих чушките, кърито и горчицата за малко, после сложих смляното кашу и запържих още малко. След това сложих водата и грисът - него не съм го запържвала, и стана много вкусно, приятно лютичко !
25.08.2015 21:41