Начин на приготвяне
Морковите, лукът, чушките, картофите и зелето се режат на едро. Беконът се нарязва на едро и се запържва до златисто.
Агнешкото и телешкото се варят половин час, добавя се пилешкото месо и всичко се вари още половин час. Добавя се солта, нарязаните на едро моркови, чушки, лук, зеле и картофи. Всичко се вари до пълно омекване на месото.
Накрая се добавят доматите и ястието се вари още 10 минути. Месото се изважда, отцежда се и се нарязва на едри парчета.
Към бульона със зеленчуците се добавят царевицата и грахът, сместа се загрява 4 минути на котлона и се сваля.
Бульонът се прецежда през гевгир. В голямо плато се слагат резените месо, поръсват се с бекон, а около месото се нареждат сварените зеленчуци. Бульонът се сервира отделно в купички или чаши.