Начин на приготвяне
1. Взимаме една малка тенджерка и слагаме яйцата да се варят за 10 минути. Трябват ни твърдо сварени.
2. Измиваме морковите, белим ги и ги слагаме в отделна тенджерка да се варят на среден огън до омекване.
3. През това време взимаме една голяма купа и стържем в нея кашкавала на едро ренде.
4. Към кашкавала настъргваме и сиренето.
5. С помощта на преса за чесън добавяме и него към сместа. Разбъркваме с лъжица.
6. Белим вече сварените и охладени яйца и ги стържем. Добавяме ги към купата със сместа и разбъркваме. Добавяме майонезата, подправяме със сол и черен пипер. Разбъркваме.
7. В отделен съд стържем варените и охладени моркови.
8. С ръце взимаме от сместа и оформяме топки с големината на мандарина. Овалваме топките в настъргания морков и ги регим в подходящ поднос или плато.
9. След като са готови мандарините с палец леко оформяме вдлъбнатина отгоре и им поставяме по едно листенце магданоз като дръжка.
Изключително ефектно и вкусно предястие, с което гостите ви ще останат очаровани.
Предястието мандарини е готово.