Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо по градински с чеснови филийки

Гаспачо по градински с чеснови филийки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Гаспачо по градински с чеснови филийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Защо си купихме малко местенце извън големия град и отглеждаме доматки и краставици - ето защо"

Необходими Продукти

  • краставици - 1.5 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кориандър - 1.5 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • За чесновите филийки
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 12 филйки от багета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тази студена супа, обелете и нарежете краставиците, доматите и чушките заедно с лимоновия сок и зехтина и ги пасирайте.

Прехвърлете в купа и охладете за поне 1 час в хладилник. Направете филийките. Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете резени багета в тава и ги поръсете със зехтин.

Запечете ги за 10-15 минути, като ги обърнете веднъж. Намажете ги с чесъна и ги поднесете с охладеното гаспачо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: