Начин на приготвяне
Пуснете фурната да загрява до 200 градуса.
Счукайте чесъна или го настържете на много фино ренде. Сложете го при белтъците заедно с две щипки сол и хубаво разбийте до образуване на мехурчета (в никакъв случай на сняг).
Хляба нарежете на тънки филийки, а кашкавала също на тънки парченца с приблизителна форма като на хляба.
Застелете тавичка с хартия за печене и поръсете с галета, това ще предотврати слепване от разтапянето на кашкавала и ще придаде хрупкавост на долната част на филията.
Потапяйте в чесновия белтък всяка филийка от двете страни и отново върху двете страни залепвайте слайс кашкавал.
Подреждайте в тавичката върху галетата и пъхнете в загрятата вече фурна.
Печете до хубав златист загар и поднесете с листенца пресен босилек и риган по желание.
Една чудесна закуска или филийки за компания на ястия, супи, мезета.
Добър апетит!