Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Чеснови филийки с кашкавал

Чеснови филийки с кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Чеснови филийки с кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
31/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Филийки с кашкавал, заради които си струва да направите чесън ден вкъщи"

Необходими Продукти

  • хляб - 150 - 160 г за сандвич
  • белтъци - 2 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки (според вкуса)
  • сол - 2 щипки
  • кашкавал - 150 г
  • босилек - 6 - 8 свежи листа
  • риган - за поръсване, по желание
  • галета - около 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да загрява до 200 градуса.

Счукайте чесъна или го настържете на много фино ренде. Сложете го при белтъците заедно с две щипки сол и хубаво разбийте до образуване на мехурчета (в никакъв случай на сняг).

Хляба нарежете на тънки филийки, а кашкавала също на тънки парченца с приблизителна форма като на хляба.

Застелете тавичка с хартия за печене и поръсете с галета, това ще предотврати слепване от разтапянето на кашкавала и ще придаде хрупкавост на долната част на филията.

Потапяйте в чесновия белтък всяка филийка от двете страни и отново върху двете страни залепвайте слайс кашкавал.

Подреждайте в тавичката върху галетата и пъхнете в загрятата вече фурна.

Печете до хубав златист загар и поднесете с листенца пресен босилек и риган по желание.

Една чудесна закуска или филийки за компания на ястия, супи, мезета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: