Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Къри»Агнешко къри с подправки (Bhuna gosht)

Агнешко къри с подправки (Bhuna gosht)

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко къри с подправки (Bhuna gosht)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Предизвикваме ви да приготвите най-вкусното агнешко на света, после ще намерите време да ни благодарите"

Необходими Продукти

  • олио - 1/3 ч.ч.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • кардамон - 1 бр. черен
  • канела - 3 пръчици
  • черен пипер - 10 зърна
  • карамфил - 10 зърна
  • лук - 300 г
  • динджифил - 25 г пюриран
  • чесън - 20 г
  • люти чушки - 8 г
  • агнешко месо - 1 кг
  • сол
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1.5 ч.л. на прах
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • домати - 250 г пюре
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • кориандър - пресен за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера с дафиновия лист, кардамона и 1 пръчка канела. Добавете черния пипер и карамфила, а след една минута прибавете пюрирания лук. Задушете за 15 минути.

Добавете ситно нарязаните зелени чушки, чесън, джинджифил и агнешкото. Поръсете със сол и задушете за 20 минути, като от време на време разбърквате. Ако е необходимо, сипете 2 с.л. вода.

След това добавете куркумата, кориандъра, чилито и гарам масалата. Гответе още 5 минути при непрекъснато разбъркване, като добавите и 2 с.л. вода.

Добавете доматеното пюре и варете още 5 минути. След това сипете 4 ч.ч. вода и продължете да варите за 15 минути. Намалете огъня, добвете киселото мляко, разбъркайте и сервирайте с листа кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: