Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тенджера с дафиновия лист, кардамона и 1 пръчка канела. Добавете черния пипер и карамфила, а след една минута прибавете пюрирания лук. Задушете за 15 минути.
Добавете ситно нарязаните зелени чушки, чесън, джинджифил и агнешкото. Поръсете със сол и задушете за 20 минути, като от време на време разбърквате. Ако е необходимо, сипете 2 с.л. вода.
След това добавете куркумата, кориандъра, чилито и гарам масалата. Гответе още 5 минути при непрекъснато разбъркване, като добавите и 2 с.л. вода.
Добавете доматеното пюре и варете още 5 минути. След това сипете 4 ч.ч. вода и продължете да варите за 15 минути. Намалете огъня, добвете киселото мляко, разбъркайте и сервирайте с листа кориандър.