Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Кайсиев сладкиш с розмаринова захар

Кайсиев сладкиш с розмаринова захар

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кайсиев сладкиш с розмаринова захар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • розмарин - 3 стръка
  • кайсии - 20 бр.
  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта, добавя се нарязаното на кубчета студено масло и листенцата на един стрък розмарин. Реже се с нож, докато не стане на трохи. Добавя се яйцето и студена вода.

Замесва се тесто, прави се на топка и се прибира в хладилника за 30 минути. Разточва се и се слага в тава. Набожда се с вилица и се пече 10 минути на 180 градуса.

Медът се загрява на водна баня, за да се втечни. С него се намазва изпеченото тесто. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се режат на тънки резени. Слагат се върху тестото.

Останалите листенца розмарин се смесват със захарта и се счукват в хаванче. С тази захар се поръсва сладкишът. Пече се 25 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: