Начин на приготвяне
Брашното се смесва със солта, добавя се нарязаното на кубчета студено масло и листенцата на един стрък розмарин. Реже се с нож, докато не стане на трохи. Добавя се яйцето и студена вода.
Замесва се тесто, прави се на топка и се прибира в хладилника за 30 минути. Разточва се и се слага в тава. Набожда се с вилица и се пече 10 минути на 180 градуса.
Медът се загрява на водна баня, за да се втечни. С него се намазва изпеченото тесто. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се режат на тънки резени. Слагат се върху тестото.
Останалите листенца розмарин се смесват със захарта и се счукват в хаванче. С тази захар се поръсва сладкишът. Пече се 25 минути на 180 градуса.