Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кайсиев сладкиш с белтъчна глазура

Кайсиев сладкиш с белтъчна глазура

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Кайсиев сладкиш с белтъчна глазура1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 125 г
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • кайсии - 500 г
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива със захарта до побеляване. От яйцата се отделят 2 белтъка, а останалите яйца и жълтъци се разбиват и се прибавят на тънка струя към маслото и захарта. Слагат се олиото, млякото, ванилията и накрая малко по малко се прибавя брашното, размесено е бакпулвера и содата.

Тестото, което трябва да е малко по‐гъсто от кексовото, се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.

Кайсиите се измиват, подсушават се, разрязват на половинки и се почистват от костилките. Нареждат се върху тестото и сладкишът се пече 20-25 минути в умерена фурна.

След това се изважда и се покрива е глазура от белтъците, разбити на гъст сняг с пудрата захар. Запича се още около 5 минути, докато глазурата порозовее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: