Начин на приготвяне
Омекналото масло се разбива със захарта до побеляване. От яйцата се отделят 2 белтъка, а останалите яйца и жълтъци се разбиват и се прибавят на тънка струя към маслото и захарта. Слагат се олиото, млякото, ванилията и накрая малко по малко се прибавя брашното, размесено е бакпулвера и содата.
Тестото, което трябва да е малко по‐гъсто от кексовото, се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
Кайсиите се измиват, подсушават се, разрязват на половинки и се почистват от костилките. Нареждат се върху тестото и сладкишът се пече 20-25 минути в умерена фурна.
След това се изважда и се покрива е глазура от белтъците, разбити на гъст сняг с пудрата захар. Запича се още около 5 минути, докато глазурата порозовее.