Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко със спанак (Palak gosht)

Агнешко със спанак (Palak gosht)

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко със спанак (Palak gosht)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • джинджифил - 2 см корен
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • кимион - 1/4 ч.л. на прах
  • спанак - 200 г
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кардамон - 1 бр. черен
  • карамфил - 2 бр.
  • лук - 225 г
  • кориандър - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 1/2 ч.л. на прах
  • доматена паста - 1 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете агнешкото месо в топла вода за 15 минути. Пасирайте джинджифила, чесъна и чушките. Прибавете киселото мляко и 1/4 ч.л. кимион. Мариновайте агнешкото месо в тази смес и го оставете да престои поне 1 час.

Междувременно бланширайте спанака, отцедете и го пасирайте. Загрейте олиото и добавете дафиновия лист, кардамона и карамфила. Когато олиото се загрее достатъчно, прибавете лука. Запържете за 15 минути на слаб огън. Добавете кориандъра и след 2 минути прибавете 1/2 ч.л. кимион и малко вода.

Прибавете агнешкото месо, разбъркайте добре и задушете за 10 минути. След няколко минути добавете нарязаните домати, доматената паста и гответе няколко минути.

Прибавете 1 1/4 ч.ч. топла вода и сол. Задушавайте на бавен огън, а когато месото е почти готово, добавете спанака. Гответе за 5 минути. Сервирайте ястието, поръсено с индийско орехче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: