Италиански десерт с праскови и вино

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
28/07/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо893
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се слагат в купа и се заливат с гореща вода. След 3 минути се отцеждат, плодовете се обелват, разрязват се на две и се изваждат костилките.

Лимонът се изстисква. В метален съд се налива виното, добавя се медът и лимоновия сок. Слага се на котлона и се кипва.

Добавят се прасковите и се варят на бавен огън 5 минути. Охлаждат се в хладилник за 2 часа. Разпределят се в купички.

С чаена лъжичка се загребва от маскарпонето и се слага във вдлъбнатата част на прасковите. Поливат се със сироп и се сервират.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар