Тарт татен с праскови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
13/07/2015
"За онези, които не правят компромиси и държат само на най-доброто "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 964
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тарт

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта и солта, добавя се нарязаното на парчета масло и се реже с нож до образуване на трохи.

Добавя се яйцето и виното, замесва се тесто и се прави на топка. Оставя се в хладилника за 1 час.

Прасковите се попарват с гореща вода, обелват се от кората, отстраняват се костилките и всяка праскова се реже на четвъртинки. Маслото се разтопява в тава и се поръсва със захарта.

Отгоре се нареждат прасковите, като плътно се притискат една към друга. Загряват се на котлона до карамелизиране на плодовете. Прасковите се охлаждат в тавата.

Тестото се разточва и с него се покриват прасковите, като краищата на тестото леко се подгъват навътре.

Пече се 30 минути на 180 градуса. Вади се и горещ се обръща в голямата чиния.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар