Тарт татен с праскови

13/07/2015
"За онези, които не правят компромиси и държат само на най-доброто "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 916
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта и солта, добавя се нарязаното на парчета масло и се реже с нож до образуване на трохи.

Добавя се яйцето и виното, замесва се тесто и се прави на топка. Оставя се в хладилника за 1 час.

Прасковите се попарват с гореща вода, обелват се от кората, отстраняват се костилките и всяка праскова се реже на четвъртинки. Маслото се разтопява в тава и се поръсва със захарта.

Отгоре се нареждат прасковите, като плътно се притискат една към друга. Загряват се на котлона до карамелизиране на плодовете. Прасковите се охлаждат в тавата.

Тестото се разточва и с него се покриват прасковите, като краищата на тестото леко се подгъват навътре.

Пече се 30 минути на 180 градуса. Вади се и горещ се обръща в голямата чиния.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар