Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари по гръцки с лимон и чесън

Калмари по гръцки с лимон и чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Калмари по гръцки с лимон и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Разкошно мезе, което се приготвя буквално за минути Как да не се влюбиш в Гръцката кухня"

Необходими Продукти

  • калмари - 450 г
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 75 мл
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напръскайте почистените и нарязаните калмари с лимонов сок и ги оставете за 5 минути. Отцедете ги.

Загрейте зехтина в тиган, добавете чесъна и лимоновата кора и ги запържете.

Добавете калмарите и пържете още 1-2 минути.

Овкусете със сол, черен пипер и магданоз и сервирайте с лимонови резени.

Калмарите по гръцки с лимон и чесън са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: