Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле по гръцки с лимон и чесън

Пиле по гръцки с лимон и чесън

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пиле по гръцки с лимон и чесън
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Неписано кулинарно правило съветва да изпиете чаша гръцко узо преди всяко гръцко ястие"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • картофи - 1 кг
  • лимони - 1 бр., нарязан на шайби
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чесън - 2 - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • риган - 1/2 ч.л.
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това пиле по гръцки измийте месото, подсушете го с кухненска хартия, подправете със сол и черен пипер, поръсете го с нарязания чесън, лимонов сок и зехтин.

Втрийте всичко добре и оставете да се маринова.

Загрейте фурната на 180°C.

Почистените и измити картофи нарежете на кубчета, подправете със сол и черен пипер, напръскайте с олио и печете 20 минути без месото.

Преценете тавата си, така че да има място и за двете.

След като изминат 20 минути, извадете тавата, подредете отгоре пилешките бутчета, лимоновите шайби и залейте с маринатата.

Върнете във фурната и печете още 40-60 минути пиле по гръцки с лимон и чесън до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: