Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Златна вегетарианска паеля

Златна вегетарианска паеля

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Златна вегетарианска паеля1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Точно една щипка шафран стига, за да превърне обикновената паеля в златна. А вкусът трудно можем да опишем с думи"

Необходими Продукти

  • шафран - 1 щипка
  • бульон - 750 мл зеленчуков
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 275 г дългозърнест
  • див ориз - 50 г
  • тиква - 175 сварена и нарязана
  • моркови - 175 г
  • чушки - 1 бр. жълта
  • домати - 4 бр.
  • гъби - 11 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете шафрана в 3-4 с.л. топъл бульон и го оставете за 5 минути. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука и чесъна. Добавете двата вида ориз и задушете за 2-3 минути.

Добавете бульона, тиквата и шафрана, разбъркайте, кипнете и намалете огъня до минимум. Сложете капак и задушете за 15 минути. След това добавете нарязаните моркови, чушка, домати, сол и черен пипер.

Сложете отново капака и задушете за още 5 минути. Накрая добавете гъбите и задушете за няколко минути докато станат готови. Поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: