Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Турски агнешки пилаф

Турски агнешки пилаф

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k10k
Турски агнешки пилаф1 / 2
20/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Казахме ли, че има и кайсии в него, и вие още стоите и гледате, вместо вече да готвите"

Необходими Продукти

  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • агнешко месо - 450 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 3 с.л.
  • кайсии - 115 г сушени
  • шам фъстък - 75 г
  • ориз - 450 г дългозърнест
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тенджера, добавете лука и го запържете. Прибавете нарязаното на кубчета агнешко месо и запържете. Поръсете канелата, сол и черен пипер, сложете капак и пържете още 10 минути.

Добавете доматеното пюре и достатъчно вода, за да покрие месото. Прибавете магданоза, кипнете и задушете на много бавен огън за около 90 минути. Нарежете шам фъстъка.

Сипете вода в тенджерата, колкото да се получи 600 мл течност. Добавете кайсиите, шам фъстъка и ориза, кипнете и задушете за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: