Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Италианска супа с леща и домати

Италианска супа с леща и домати

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Италианска супа с леща и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 225 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • бекон - 3 резена
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 резена
  • моркови - 2 бр.
  • розмарин - 2 стръка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • домати - 400 г от консерва
  • бульон - 1.75 зеленчуков
  • черен ппер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете лещата в купа и я залейте със студена вода за 2 часа. Отцедете.

Загрейте зехтина в тиган и запържете бекона за 3 минути, след което добавете лука и задушете за още 5 минути.

Добавете целината, морковите, розмарин, дафиновия лист и лещатата. Задушете за 1 минути.

Добавете доматите и бульона, кипнете и намалете котлона. Варете за 1 час. Извадете дафиновия лист и овкусете със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: