Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Италианска кремсупа от леща

Италианска кремсупа от леща

Италианска кремсупа от леща
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ще заобичате още повече италианската кухня, щом опитате тази крем супа от леща"

Необходими Продукти

  • жълта леща - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • розмарин - 1 стръкче
  • целина - 1 стръкче
  • крутони
  • козе сирене - меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера със сгорещен зехтин за кратко се запържват почистените и нарязани на дребно лук, чесън и морков.

Слага се и цялата клонка розмарин. След кратко разбъркване се слага лещата и нарязаната на дребно целина.

Клонката розмарин вече си е пуснала аромата, затова се маха.

Лещата се разбърква, след което в тенджерата се налива около литър и половина топла вода. Добавя сол на вкус и супата от леща се оставя да се вари около 20 минути или до готовност на лещата.

Готовата супа се дръпва от котлона, оставя се леко да изстине и се пюрира частично.

Италианската крем супа от леща се сервира гарнирана с крутони и парченца меко козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: