Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Италианска супа от печурки

Италианска супа от печурки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италианска супа от печурки1 / 2
19/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 20 г
  • бульон месен - 1 л (от кубче)
  • сметана - 200 г
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, почистват, половината се нарязват, а другата половина се смилат или накълцват много на ситно.

Задушават се в маслото заедно с настъргания лук. Добавя се брашното и се залива с бульона. Поръсва се със сол и черен пипер и се сваля от котлона.

Супата се застройва се с разбитите в сметаната яйца и се връща на котлона за 3 минути. Сервира се поръсена с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: