Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от нарязани на дребно смокини

Конфитюр от нарязани на дребно смокини

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Конфитюр от нарязани на дребно смокини
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Не си личи, че е от смокини, защото са нарязани, ама е зверски вкусен - за това гарантираме"

Необходими Продукти

  • смокини - 1 кг узрели
  • захар - 700 г
  • вода - 50 мл
  • лимонтозу - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам и почиствам смокините. Нарязвам всички смокини на много дребно. Слагам ги в купа заедно със захарта и водичката.

Разбърквам и ги изсипвам в тава. Пека в добре загрята фурна. Разбърквам често. Намалявам фурната.

Следя за желаната гъстота на конфитюра. 5 минути преди да е в готов вид му сложих и лимонтозуто. Оставих го за малко настрана.

После насипах топлото сладко в бурканчета, които затворих добре. Хапваме върху намазани с масло филийки.

С полученото сладко от смокини се получава страхотен кекс със сладко, която непременно трябва да опитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Заварят ли се готовите бурканчета?
28.08.2024 20:48
Анонимен
Анонимен
Ако се обърнат още горещи, не е необходимо. При това и захарта е предостатъчно и ги консервира.
13.09.2024 20:15