Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от смокини и коняк

Конфитюр от смокини и коняк

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Конфитюр от смокини и коняк
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Трябва ни чаша коняк, която обещаваме да из ползваме само за благородни цели."

Необходими Продукти

  • смокини - 2 кг
  • сол - 1 щипка
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 4 ч.ч.
  • коняк - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват и се попарват с вряла вода. Кората се обелва много тънко и се нарязва на много тънки ивици. Смокините се измиват и се нарязват на ситни кубчета. В голяма тенджера се смесват смокините, лимоновата кора, захарта, конякът и солта.

Сместа се оставя един час на стайна температура, като на всеки 15 минути се разбърква. Сместа се кипва на среден огън и след като кипне, котлонът се намалява на минимален огън и конфитюрът се вари 35 минути, като се разбърква периодично.

Сваля се от котлона, разпределя се още горещ в сухи чисти буркани, затварят се и се стерилизират 10 минути във вряща вода. Оставят се да изстинат напълно и се съхраняват на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: